over Deus

Deus ex Machina (god uit de machine) zag zijn oorsprong in Australië begin 2006. Met een aantal op maat gemaakte motoren en het idee dat “iets is leuker dan alleen het bezitten van iets” zorgde de mannen van Deus ex Machina dat Deus groter is dan een merk; het is een cultuur! De openheid en enthousiasme binden met mensen, waar ze ook zijn …

Deus (“day-us”) heeft niet de bedoeling om alleen aangepaste delen en met de hand gebouwde motoren te verkopen, maar om een cultuur van creativiteit te vieren. De Deus ex Machina showroom / cafe / het hoofdkantoor in Sydney werd meteen een heiligdom voor vindingrijkheid designs en straat-eerlijke industriële kunst.

De Deus filosofie herinnert aan een tijdperk voor de verschillende bezigheden van plezier; motorrijden, surfen, skateboarden, wat dan ook. Iedereen is welkom onder het Deus dak, waar er alleen maar respect is voor de eerlijkheid en het plezier van de machine. Inclusiviteit, authenticiteit, enthousiasme. Het is een eenvoudige en oprechte toon die de gevleugelde Deus ex Machina over de hele wereld uit slaat. Deus ex Machina zegt gewoon dat er geen ‘juiste manier’ is om individualisme te doen, we zijn allemaal hetzelfde.

Sinds 2011 is Deus ook verkrijgbaar in Nederland. Het hoofdkantoor, gevestigd in Amsterdam, heeft ervoor gezorgd dat de Deus kleding in verschillende Nederlandse winkels en online Shops verkrijgbaar is. Een flink aantal bekende Nederlanders zijn al gespot met Deus shirts en Deus Caps. Zo dragen Johnny de Mol, Chris Zegers, Chris Hordijk en Jeroen van Koningsbrugge al geruime tijd Deus kleding. Ook zie je de kleding van Deus bij de opnames van The Voice of Holland en loopt het gehele personeel van bar/cafe/restaurant Tijn Akersloot in Zandvoort in Deus kleding.

Zoals eerder al beschreven is Deus een internationaal opererend bedrijf. Op het eiland Bali in Indonesië hebben ze een enorm mooi en groot kantoor gebouwd waar ze lekker klussen aan nieuwe Surfboards, Motoren en het ontwerpen van nieuwe Deus kleding. Geloof jij in de filosofie van Deus of wil je meer weten over het bedrijf Deus? Check dan snel dit korte filmpje over Deus.